Wat doe jij?

"Vrijwilligerswerk van generatie op generatie overgedragen."

Nina, VMHC Pollux
Iedereen die Nina een beetje kent, weet dat ze altijd en overal energie en gezelligheid brengt. En dat is erg aanstekelijk. Daarom zijn zowel hockeyvereniging Pollux als tennisvereniging Holy ook zo blij met haar als vrijwilliger.

Nina speelt al hockey sinds ze vier is. Zowel het hockey als het vrijwilligerswerk is haar met de paplepel ingegeven. Haar moeder deed vrijwilligers werk voor hockey vereniging Spirit. En goed voorbeeld doet goed volgen. Dat is wat Nina en haar man Sander nu ook graag willen overbrengen op hun zoontje Jaime.

Een sportvereniging draait vaak volledig op vrijwilligers. Alleen met hulp van elkaar kan een club blijven voortbestaan. En als je zelf wat doet, heb je ook invloed. Nina haar motto is dan ook: “Je kunt beter binnen de lijnen staan dan van buitenaf wat roepen.” En dat doet ze goed. Bij Pollux is ze coördinator van de jongste jeugd en ze geeft vier trainingen per week. Bij tennisvereniging Holy helpt ze bij de organisatie van feesten en activiteiten voor senioren. Sportiviteit zit bij Nina in haar hart.

Ze steekt dus veel tijd in haar vrijwilligerswerk, maar ze krijgt daar veel voor terug. Complimenten, waardering en een keer schouderklopje geven al zo’n goed gevoel. Daarom is haar oproep ook vooral om te doen wat je kunt voor de vereniging waar je speelt of waar je kind lid is. Als is het maar door af en toe de vaatdoeken te wassen, een bardienst te draaien of misschien wel door een evenement te organiseren.

Wil jij nu ook wat doen voor jouw vereniging, maar weet je niet wat? Spreek dan iemand aan die al vrijwillig iets doet of bel/mail het bestuur. Je inzet wordt altijd gewaardeerd.
Deel dit bericht: