Wat doe jij?

"Je kunt op een hele makkelijke manier een verschil voor iemand maken."

Hilda, Hiphelpt
Hilda is actief als vrijwilligster voor Hiphelpt naast haar betaalde baan van 32 uur per week.

Hilda had wat tijd over en ze had zin om iets nieuws te doen. En dus koos ze ervoor om zich bij Hiphelpt aan te sluiten: een organisatie die praktische hulp aan mensen biedt. Bijvoorbeeld bij een klusje in huis of met boodschappen doen. Maar ook sociale hulp, want iedereen heeft behoefte aan een praatje op z'n tijd.

 Het doen van vrijwilligerswerk vindt ze bijzonder, vertelt ze enthousiast. “Je kunt op een hele makkelijke manier een verschil voor iemand maken en dat vind ik mooi.” Hilda heeft gekozen om aan de slag te gaan voor HipHelpt omdat daar klussen aan je worden voorgesteld waarvan de coördinator denkt dat die bij je passen. Daarnaast kun je zelf ook reageren op hulpvragen. Dit werkt via een app, heel laagdrempelig. Zo heeft ze bij een dame die alleen was geholpen met de computer, omdat er allerlei foutmeldingen waren. Dat was een klusje van een paar uurtjes, waarbij je dan ook gezellig met elkaar kunt kletsen onder het genot van een kopje koffie. 

 Bij Hiphelpt kun je na een kennismakingsgesprek ook beslissen dat een klus toch niet zo goed bij jou past. Hilda heeft een aantal weken iemand wekelijks begeleid met het doen van boodschappen. En ze heeft onlangs een hulpvraag afgerond, waar ze regelmatig samen met iemand ging koken. Hieruit is een mooie vriendschap ontstaan. “Ik vind het fijn als ik iets voor een ander kan doen. Het is best lastig om hulp te vragen, als mensen die stap dan toch zetten, vind ik dat dapper. Ik ben dus ook juist trots op de hulpvragers. Ik kan het doen van vrijwilligerswerk dan ook echt aanraden. Je kunt zelf ook weer zoveel nieuwe dingen van leren en daarbij is het natuurlijk ontzettend gezellig. Het kan je blik op het leven vernieuwen en je helpt er altijd iemand mee.”
Deel dit bericht: